Recente artikels in Dewereldmorgen.be

MOOOV Filmfestival: caleidoscoop van de wereldcinema

Naar jaarlijkse traditie biedt MOOOV Filmfestival een overzicht van de trends en ontwikkeling op het vlak van wereldcinema. Tussen 23 april en 5 mei zijn er wereldfilms uit alle windstreken te zien op zeven Vlaamse locaties.

China en EU blijven partners in multipolaire wereld

In april bezochten zowel president Xi Jinping als premier Li Keqiang Europa. Xi Jinping zag de ondertekening in Italië van een voorakkoord over de nieuwe zijderoutes. Zowel Xi als Li onderhandelden met succes met EU-topverantwoordelijken.

Klimaatrapport: CD&V, N-VA en VB zijn dino's

Drie van de acht politieke groepen in het Europees parlement krijgen voor hun stemgedrag een goed rapport van de klimaatkoepel CAN. Een rangschikking met klimaathelden en dino's moet de klimaatbewuste kiezer een leidraad geven bij de nakende verkiezingen.

Radio Mukambo 397 - Philantropische grooves

"Philantropiques" is boordevol vibraties van het zuidelijk halfrond, onze cd van de week en het vijfde album van de Fransman, Ibiza-resident en 'beach digger' Guts. Afro trance, Braziliaanse grooves, Caribische beats, West- en Centraal Afrikaanse percussie.

Klimaatverandering zal Braziliaanse maïsoogst sterk verminderen

Verandering in temperatuur en neerslagpatronen zal de maïsoogst in het noordoosten van Brazilië sterk reduceren tegen het einde van deze eeuw. Deze regio is een van de armste en meest kwetsbare regio's van het land, waarschuwen experts.

De anti-klimaat CRM-wet werd discreet gestemd

Dit parlement was niet bekwaam de zeer schuchtere klimaatwet te stemmen die er werd voorgelegd. Maar deze 'volksvertegenwoordigers’ zijn een stap verder gegaan door de anti-klimaat-CRM-wet over elektriciteitsproductie te stemmen.

Waarom Europa zich uit de NAVO moet terugtrekken

Nu Trump de bondgenoten niet enkel 2% bijdrage vraagt maar ook 150% van de kosten voor stationering van Amerikaanse troepen wordt het tijd dat Europa zich uit de NAVO terugtrekt. Het moet een eigen veiligheidsorganisatie stichten waarin ook plaats is voor Rusl...

Pagina's