Recente gratis artikels Apache.be

Alweer schadeclaim tegen Apache

Parti Populaire eist, via advocaat Omar Souidi 25.000 euro schadevergoeding, na onthullingen Apache over oneigenlijk gebruik van Europese subsidies.

‘Pascal Decroos 20 jaar overleden maar zijn fonds is springlevend’

Twintig jaar geleden stierf de jonge beloftevolle documentairemaker Pascal Decroos. Dat leidde tot de oprichting van het Fonds Pascal Decroos, dat bijzondere journalistieke projecten in Vlaanderen ondersteunt. Ook Apache maakt regelmatig gebruik van het Fonds om onderzoeksprojecten gefinancierd te krijgen.

Wat is er echt aan de hand in Antwerpen?

Twee weken nadat Apache een filmpje online zette over de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever woedt een perceptiestrijd op leven en dood. Maar waar draait het echt om?

Vijf vragen die Bart De Wever niet wil beantwoorden

Heeft Bart De Wever een bevriend bouwpromotor een duwtje in de rug gegeven? Dat is de essentiële kwestie, na de beelden over zijn bezoek aan 't Fornuis en het uitlekken van het verslag over zijn lobbyvergadering met Ogeo Fund.

Waarom Bart De Wever niet langer voorzitter van de N-VA kan blijven

Hoe kan N-VA in de verkiezingscampagne van 2018 en 2019 nog geloofwaardig ten strijde trekken tegen de PS, als haar voorzitter al sinds 2011 zoete broodjes bakt met PS'ers die zelfs voor Di Rupo en de huidige partijtop té louche zijn om nog langer deel uit te maken van de partij?

Pano: burgemeester én vastgoedbaron?

In Koksijde, Knokke en Middelkerke is de lokale politiek sterk verweven met grote vastgoeddossiers. Dat blijkt uit eerder onderzoek van Apache en de recentste Pano-reportage.

De heler is zo goed als de steler

Op zondag serveert Apache een eigen kijk op de voorbije week actualiteit. Deze week met de Paradise Papers, Bart De Pauw en een obligaat grapje over Pol Van Den Driessche.

Documentaire: Parque Del Arco Iris

Afgelopen zomer trok de Brusselse vzw Toestand met een groep jongeren naar Granada om achterstandsbuurt ‘Distrito Norte’ nieuw leven in te blazen. Waar de lokale overheid niet thuisgeeft, is volgens hen een doe-het-zelf-mentaliteit nodig. Videocollectief Les Mecs maakte een korte documentaire over het project, waarbij een in verval geraakt park werd opgeknapt en omgedoopt tot Parque Del

Documentaire: Parque Del Arco

Afgelopen zomer trok de Brusselse vzw Toestand met een groep jongeren naar Granada om achterstandsbuurt ‘Distrito Norte’ nieuw leven in te blazen. Waar de lokale overheid niet thuisgeeft, is volgens hen een doe-het-zelf-mentaliteit nodig. Videocollectief Les Mecs maakte een korte documentaire over het project, waarbij een in verval geraakt park werd opgeknapt en omgedoopt tot

Wil de echte minister van media eindelijk opstaan?

De ironie is de Vlaamse ministers wellicht ontgaan. Op 27 oktober keurden ze de beleidsbrief Media van hun collega Sven Gatz (Open Vld) goed. Daarin wordt 300.000 euro uitgetrokken voor onafhankelijke nieuwsmedia. Tijdens diezelfde vergadering werd, via Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA), 910.000 euro goedgekeurd om de kranten van Mediahuis op te stuwen in

Zo lek je gevoelige informatie naar Apache

Heb je bewijsmateriaal dat wantoestanden en misbruiken aantoont en wil je het anoniem met de redactie delen? We leggen graag uit hoe dat kan.

Pagina's