Economie

Interessante figuren

Ha-Joon Chang is vooral gekend door zijn boek "23 dingen die ze je niet vertellen over het kapitalisme" (hier besproken op DeWereldMorgen). In 2014 verscheen zijn tweede boek "Economie: de gebruiksaanwijzing" (hier besproken door Lode Vanoost in DeWereldMorgen en - als je toch naar dit artikel gaat - vergeet dan de onder het artikel vermelde links naar andere artikels op DeWereldMorgen niet). Het zevende hoofdstuk kun je hier al lezen.
Ha-Joon Chang kwam op 2 juli 2014 naar Brussel om zijn visie op vrijhandel, groei en welvaart in een mondialiserende wereld te gevenen dit op uitnodiging van 11.11.11 en MO*. Op deze pagina kun je de opname van deze lezing bekijken. Hierna volgt een debat tussen Ha-Joon Chang en Ivan Van de Cloot van Itinera Instituut.  Dit debat werd gemodereerd door John Vandaele, journalist bij MO*. Bovendien vind je op die pagina allerlei relevante informatie over Ha-Joon Chang. Dit bezoek was ook een gelegenheid voor DeWerldMorgen om Ha-Joon Chang te interviewen.

André Bequé stelt zijn economische realiteit systeem (ERS) als (educatieve) basis voor. Op het eerste zich ziet dit er erg interessant uit. Zie hierover ook de inleiding hierop die André voor DeWereldMorgen maakte.