Het net gebruiken

Het internet, uitgevonden om computernetwerken te verbinden, is dank zij de ontwikkeling van het “word wide web”, uitgegroeid tot een systeem dat miljarden toestellen en hun gebruikers met elkaar verbindt.

Het doel van deze rubriek is om de mogelijkheden van dit gigantisch netwerk enigszins te catalogeren om er zo efficiënt mogelijk gebruik van te kunnen maken. Ook de toestellen en de bijbehorende software waarmee we toegang hebben tot het net kunnen in deze rubriek niet ontbreken.

Ik schrijf hier in korte stukjes, die ik geregeld aan nieuwe mogelijkheden ga aanpassen. Misschien groeit hier een heus boek uit. Wie weet? Ik ge er in ieder geval structuur proberen in te brengen.

Waar ik niet over ga schrijven is de eigenlijke structuur en technische werking van het internet. Hierover kan ik wel twee schitterende cursussen aanbevelen. Zie hiervoor de Engelse inleiding van deze rubriek. Deze cursussen zijn uiteraard gratis, Dit is immers een site voor mensen met beperkte financiële mogelijkheden.

Tot slot van deze inleiding wil ik er op wijzen de Engelse, Nederlandse en Russische versie van mijn  schrijfsels hier – zoals elders op mijn site – niet altijd overeenkomen. De geïnteresseerde lezer raad ik dan ook aan geregeld van taal te wisselen. Indien U een taal niet helemaal machtig bent, kan een hulp zoals “Google translate” of één van zijn concurrenten soelaas brengen.