Philippe Diepvents en zoekmachines

Regelmatig verschijnen er op de DeWereldMorgen.be vrij interessante en goed geschreven columns van een zekere Philippe Diepvents. Op deze regenachtige zondag vond ik er niet beter op dan deze naam eens te googlen. Er verschijnen wat links: naar boekbesprekingen (de man heeft een boek geschreven, maar daarover later meer), twitter, facebook, linkedin en zelfs naar DeWereldMorgen. Maar blijkbaar heeft de man, althans volgens de eerste vijf bladzijden Google links geen eigen website te hebben.

Niets is echter minder waar! Ten bewijze kan je de link volgen die ik aan zijn naam gekoppeld heb. Uit frustatie heb ik de alternatieve zoekmachine DuckDuckGo maar eens geprobeerd, die in iedere geval een meer gediversifieerd resultaat oplevert. De persoonlijke site van Philippe stond er zelfs op de vierde plaats, terwijl ik bij Google deze site niet bij de eerste vijftig gevonden heb. Tijd om van zoekmachine te veranderen?

In ieder geval ga ik volgende keer dat ik nog eens een boekhandel binnenstap naar “Bobby Ewing Blues” vragen. Een vervolg op dit alles volgt later…       

Tags: