Bange, blanke man Bart De Wever heeft schrik van... dansende vrouwen

In dit artikel op de site DeWereldMorgen.be maakt Koen Calliauw zich boos omdat de Antwerpse burgemeester, Bart De Wever, de happening “One Billion Rising” verbiedt op de Groenplaats en verbant naar de Suikerrui. Deze happening was een ludiek protest op Valentijnsdag 2013 tegen de veelvuldige verkrachtingen en het veelvuldig geweld tegen vrouwen dat heden ten dage spijtig nog steeds plaatsvindt. BDW vreesde echter dat deze manifestatie politiek zou misbruikt worden.

Dezelfde site maakt een video reportage van deze happening in Brussel, waar ze wel op de ideale locatie, het Muntplein, mocht doorgaan:

Lees ook “One Billion Rising doet de wereld dansen” dat een beetje de algemene achtergrond van deze actie beschrijft en hoe het komt dat zelfs Europees president Herman Van Rompuy en Viviane Reding, de vice-president van de Europese Commissie, videoboodschappen inspraken waarin ze hun steun betuigden.

Hier vind je tenslotte een foto reportage van de actie in Antwerpen.

Het feit dat Bart De Wever al in zijn broek doet voor dergelijke ludieke acties bewijst weinig goeds voor de toekomst...

Tags: