Een verhaal van liefde

In 2008 werd een jongeman in Antalya (Turkije) door een auto aangereden. Hij bleef verlamd en niet meer bekwaam tot spreken achter. De autoriteiten stonden voor een raadsel wat betreft zijn identeit.

Gülsüm Kabadayı, een gewone Turkse vrouw, was op bezoek bij een familielid, dat verzorgt werd op de intense care eenheid in het hospitaal, waar ze de aangereden jongeman zag en zijn verhaal hoorde. Zij trok zich zijn lot aan en werd zijn tweede moeder. Zij nam de zware taak op zich om verder voor hem te zorgen. Zij herdoopte hem "Umut" (hoop) en zorgde voor een Turkse identificatie: officiëel heet hij nu Mustafa Öz.

Om een of andere reden vermoedde ze dat de jongen uit Rusland komt en vroeg ze om hulp bij een Russische vriend. Hij bezocht Umut en sprak tegen hem in het Russisch, waarop bij Umut de tranen over de wallen begonnen te rollen.

Van het een kwam het ander en op 31 januari 2013 belandde de nieuwe mama van Umut op één van de meest populaire Russische televisie-programma's “Pust Govoryat” (Пусть говорят – Laat ze praten). Daar boden zich onmiddellijk vijf moeders met een vermiste zoon aan, die er van overtuigd waren dat ze hun vermist kind herkenden. Spijtig genoeg wezen DNA testen uit dat dit onmogelijk is.

Niemand weet waar Umut vandaan komt. Uit Rusland of vanuit ergens anders. Indien je een geliefde, vriend of familielid mist sinds 2008 en hij zou de man op de foto kunnen zijn, weet dan dat hij in goede handen is: niet alleen zijn nieuwe moeder zorgt voor hem, maar hij heeft ook liefdevolle broers en zusters nu. Zelfs de ex-man van mama komt langs om hem te helpen met de noodzakelijke kinesitherapeutische oefeningen.

Voor de geïnteresseerden de lichaamskenmerken van deze jonge man: leeftijd ongeveer 17 jaar ( in 2008) kan 3jaar meer of minder zijn, hij is ongeveer 1 m 80 groot, licht-bruin haar, groen-grijs ogen, 6 piercings in zijn rechteroor en 4 in zijn linker, littekens van brandwonden aan de rechterkant van zijn buik en zijn rechterheup.. Op de dag van het ongeval droeg hij een hemd, jeans en schoenen van Turkse makelij.

 


Meer info (in het Engels)

DNA testing fails to reveal Umut's real mother op Sunday's Zaman
Dez mooie video op ebr News

ما به دنبال برخی از اقوام این مرد.اگر شما کسی تنگ از سال 2008، در این عکس نگاه کنید.این ممکن است دوست شما، پسر یا یکی از محبوب

Met dank aan Zara voor de vertaling in het Farsi.

 

 

 

Tags: 

Comments

Umut

If somebody recognises this man or has some information about him,please let us know, leave your coment hier.
Als iemand deze man herkent, schreeft u uw comentair hier aub.
Если кто-то узнал этого человека, дайте знать, пожалуйста, оставьте свой комментарий здесь или свяжитесь с администратором.