Recente artikels in Dewereldmorgen.be

Uitstoot van nieuwe auto’s in EU stijgt

Er zijn vorig jaar niet alleen meer auto’s verkocht in de EU, de gemiddelde uitstoot van die modellen is ook licht gestegen. Dat blijkt uit voorlopig cijfers van het Europese Milieuagentschap.

Terugkeer vaak onmogelijk voor Iraakse ontheemden

Nu terreurbeweging IS er verslagen is, is de veiligheid in het land verbeterd. Twee miljoen mensen die door de oorlog ontheemd raakten, zijn inmiddels teruggekeerd naar huis. Maar drie miljoen anderen zijn nog ontheemd. De opkomst van IS vanaf 2014 heeft een h...

Oorlog aan het gazon!

"Het grastijdperk is passé, we moedigen iedereen aan alle grasvelden zonder functie te vervangen in bloemenweides."

Onze luchtkwaliteit is een milieuramp. Het roer moet NU om!

Een open brief van Jeroen Olyslaegers die net als vele anderen het gebrek aan daadkracht in het aanpakken van luchtvervuiling meer dan beu is. Als u schone lucht belangrijk vindt, deel dit dan. Zoveel mogelijk.

Haal CBD-olie uit de juridische schemerzone

Het gebruik en de productie van medicinale cannabisolie (CBD-olie) is wettelijk nauwelijks geregeld in ons land. Het zorgt ervoor dat producenten en patiënten in een juridische schemerzone moeten opereren. Patrick Dewals legt uit tot wat voor toestanden dit le...

Smeken om retweets: over Franckens achterban op sociale media

Theo Francken heeft iets met Twitter, dat is geweten. Hij tweet heel frequent, en binnen wat “de communicatielijn” heet zijn deze tweets van zeer groot belang. Francken beseft de impact van sociale media op de hedendaagse politiek. Hij gaat dan ook prat op ...

Deelfietsen redden levens

De deelfietsen die in steeds meer Europese steden opduiken bieden grote kansen voor de economie en de volksgezondheid. De grootste twaalf systemen in Europa vermijden elk jaar vijf overlijdens en leveren de economie 18 miljoen euro op.

Gendergelijkheid in de fysica? Dan zijn uw kleinkinderen met pensioen

Wereldwijd worden inspanningen geleverd om meer meisjes naar STEM-richtingen te doen doorstromen. Maar echte gendergelijkheid in wetenschap en techniek zal er pas zijn als onze kleinkinderen op pensioen gaan, stellen Australische onderzoekers.

Regeringsplannen zware beroepen = pensioendiefstal voor de werknemers

Volgens internationaal ontwerp- en adviesbureau Arcadis draagt dam- en stuwverwijdering bij tot een betere vismigratie maar ook tot de verbetering van de ecologische conditie van onze waterlopen. Samenwerking tussen natuurorganisaties, overheden en bedrijven..

"En wat als we nu eens geld voor de rechter slepen?"

Wat als je geld voor de rechter sleept? Zou dan het kwaad in de wereld zoals corruptie, uitbuiting en ongelijkheid verdwijnen? Dat lijkt plots niet zo onwaarschijnlijk, als je weet waar geld vandaan komt en hoe het functioneert.

Het lied van de moeder: Mokhallad Rasem en het archief van het verlies

Voor zijn nieuwe theatervoorstelling 'Mother Song' ging Mokhallad Rasem in Syrië en Libanon praten met moeders die echtgenoten en zonen in de oorlog verloren. Al een aantal jaren maakt Mokhallad Rasem voorstellingen die zich direct laten inspireren door de ...

Страницы